Üdvözöllek az oldalamon, örülök, hogy benéztél!Az oldal célja, hogy összegyűjtse Neked a hétköznapi, a különleges, az exkluzív az olcsó recepteket, a salátákat, a leveseket, a sütiket és a főételeket!Egyszóval legyen minden egy helyen, hogy ne kelljen órákig botorkálni az interneten, ha keresel egy receptet.Remélem Te is megtalálod a kedvedre való recepteket.Az oldalon természetesen minden recept ingyenes.De természetesen ha fizetni akarsz a receptekért, akkor nyugodtan zárd be ezt az oldalt és vegyél egy szakácskönyvet!

2008. december 17., szerda

Lasagne recept

Lasagne recept:




Hozzávalók:

2 hagyma
1 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
300 g ízesített sertés vagdalt
1 babérlevél
750 g paradicsom
125 ml marhahúsleves
1 ek sűrített paradicsom
fél ek bazsalikom

Tabasco-szósz
20 g vaj
12 lasagne lap
175 g sajt

besamel mártáshoz:

15 g vaj
15 g búzaliszt
300 ml tej

bors
reszelt szerecsendió


Lasagne elkészítése:

A bolognai mártáshoz a hagymát és a fokhagymát felkockázzuk.Az olajat felforrósítjuk, ebben a húst átsütjük.A hagymát, a fokhagymát és a babérlevelet hozzáadjuk, a hagymát üvegesre pároljuk.A paradicsomot megmossuk, tetejét keresztbe bevágjuk,forrásban lévő vízba mártjuk, hideg vízzel hirtelen lehűtjük, héját lehúzzuk, a szárvégeket eltávolítjuk éls a húsát felkockázzuk.A húslevessel, a sűrített paradicsommal, a bazsalikommal együtt a vagdalthoz adjuk és 5 percig gyöngyözve főzzük.Közben sóval és Tabasco szósszal ízesítjük.
A besamelmártáshoz a vajat felolvasztjuk, ebben a lisztet keverés közben világos sárgára pirítjuk, a tejet apránként hozzáöntjük és habvrővel átkeverjük.A mártást felfőzzük, 5 percig gyöngyözve főzzük, közben néha átkeverjük.Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.Szögletes tűzálló tálat vajjal kikenünk, aljára kevés bolognai mártást teszünk, erre lasagna lapokat fektetünk, majd megint bolognai mártást teszünk rá és a besamel mártással lefedjük.Ezt 3-4 rétegig folytatjuk.Az utolsó réteget besamel mártással zárjuk.A tetejére sajtot reszelünk.
Kb 40 perc sütés után vegyük le az edény fedelét, hogy a sajt szépoen megpiruljon.

Nincsenek megjegyzések: