A francia konyha méltán híres remek ízeiről.A francia konyha egyik ékköve a valódi francia hagymaleves, melyet frissen sült rozscipóban tálalnak.
Hozzávalók:
60 dkg vöröshagyma
1liter leveskockából készített leves
50 g vaj
20 dkg reszelt sajt
2 evőkanál liszt
2 tojás
A francia hagymaleves elkészítése:
Megolvasztjuk a vajat majd beletesszük a vékonyra szeletelt vöröshagymat és fél órán keresztül lassú tűzön dinszteljük, néha megkeverjük.Rászórjuk a lisztet, egy kicsit megpirítjuk, majd hozzá öntjük az előre elkészített kockalevest, felforraljuk és további 20 percig lassú tűzön főzzük. A hagyma felét kiszedjük és összekeverjük a 2 tojás sárgájával, majd lassú tűzön, fokozatosan hozzáadva belekeverjük a levesbe. Sütőbe való kis tálkákba szétmerjük, fokhagymás pirított kenyeret helyezünk a tálkák tetejére, majd megszórjuk reszelt sajttal. 240 fokon addig sütjük, amíg a reszelt sajt meg nem pirul a tetején.
Tipp:A sajtot akár ki is hagyhatjuk, de az igazi francia recept így hangzik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése