Gyros recept:
A gyros egy forgatásos eljárással készített görög húsétel, mely valószínűleg az Oszmán Birodalomból származik.Az ételt gyakran pitában tálalják szendvicsként, ilyenkor különböző zöldségekkel és öntetekkel ízesítik a húst.
Hozzávalók:
500 g sertés szűzpecsenye
400g hagyma
8 ek étolaj
só
bors
1 ek paprika
morzsolt oregánó
Gyros recept elkészítése:
A húst vékony csíkokra vágkuk.A hagymát letisztítjuk félbe-, majd csíkokra vagy karikákra vágjuk.Az olajat sóval, borssal, pirospaprikával elkeverjük, majd beleforgatjuk a húst és a hagymakarikákat.Ebben a pácban a húst és a hagymát 12 órán át marinírozzuk, közben egyszer megforgatjuk.A húst és a hagymát másnap kivesszük a marinádból és serpenyőben megsütjük.
Tipp: Tzatzikivel tálalva legfinomabb!Ez egy isteni Dr. Oetker recept!
Üdvözöllek az oldalamon, örülök, hogy benéztél!Az oldal célja, hogy összegyűjtse Neked a hétköznapi, a különleges, az exkluzív az olcsó recepteket, a salátákat, a leveseket, a sütiket és a főételeket!Egyszóval legyen minden egy helyen, hogy ne kelljen órákig botorkálni az interneten, ha keresel egy receptet.Remélem Te is megtalálod a kedvedre való recepteket.Az oldalon természetesen minden recept ingyenes.De természetesen ha fizetni akarsz a receptekért, akkor nyugodtan zárd be ezt az oldalt és vegyél egy szakácskönyvet!
2008. december 13., szombat
Gyros recept
Címkék:
finom receptek,
gorog recept,
gorog receptek,
gyros,
gyros recept,
recept,
receptek,
vacsi recept
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése