Üdvözöllek az oldalamon, örülök, hogy benéztél!Az oldal célja, hogy összegyűjtse Neked a hétköznapi, a különleges, az exkluzív az olcsó recepteket, a salátákat, a leveseket, a sütiket és a főételeket!Egyszóval legyen minden egy helyen, hogy ne kelljen órákig botorkálni az interneten, ha keresel egy receptet.Remélem Te is megtalálod a kedvedre való recepteket.Az oldalon természetesen minden recept ingyenes.De természetesen ha fizetni akarsz a receptekért, akkor nyugodtan zárd be ezt az oldalt és vegyél egy szakácskönyvet!

2008. december 13., szombat

Lazac pikans tejszines martassal

Lazac pikáns tejszínes mártással:

A lazac Nyugat- és Észak-Európa tengerpartjainál és folyórendszereiben a Viscayai-öböltől Oroszország sarkvidéki részéig előfordul.




Hozzávalók:

4 szelet lazacfilé
8 mogyoróhagyma
sárgarépa
2 uborka
őrölt bors


A mártáshoz:

5 apróra vágott gyöngyhagyma
5 cl száraz fehérbor
5 cl víz
5 evőkanál borecet
1 evőkanál tejszín
12,5 dkg vaj


A lazac elkészítése:

A répákat és az uborkát meghámozzuk, majd gyufaszál vastagságúra vágjuk. A lazacot sóval, borssal meghintjük, és gőzben megpároljuk. Egy másik edényben gőzben megpároljuk a mogyoróhagymát és a zöldségeket. A mártáshoz a gyöngyhagymát a borral, a vízzel és az ecettel addig főzzük, míg 3-4 evőkanál folyadék marad. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a tejszínt. Apránként hozzáadjuk a vajat, és villával sűrű krémmé habosítjuk. Sóval és borssal ízesítjük, ezzel leöntjük a lazacot, és a zöldséggel körítjük.


Tipp: Ezt az ünnepi fogást gazdagíthatjuk gőzben párolt burgonyával, megszórhatjuk paradicsomkockákkal és apróra vágott bazsalikommal.

Forrás: www.fakanal.hu

Nincsenek megjegyzések: