Üdvözöllek az oldalamon, örülök, hogy benéztél!Az oldal célja, hogy összegyűjtse Neked a hétköznapi, a különleges, az exkluzív az olcsó recepteket, a salátákat, a leveseket, a sütiket és a főételeket!Egyszóval legyen minden egy helyen, hogy ne kelljen órákig botorkálni az interneten, ha keresel egy receptet.Remélem Te is megtalálod a kedvedre való recepteket.Az oldalon természetesen minden recept ingyenes.De természetesen ha fizetni akarsz a receptekért, akkor nyugodtan zárd be ezt az oldalt és vegyél egy szakácskönyvet!

2008. december 17., szerda

Marvanysajtos metelt recept

Márványsajtos metélt recept:





Hozzávalók:

50 dkg kopás-rozsos szélesmetélt

2 ek olaj
5 dl tej
20 dkg márványsajt
2dl tejszín
2 púpozott ek liszt
őrölt bors


Márványsajtos metélt elkészítése:

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és összekeverjük az olajjal.Közben a tejet felforraljuk, a márványsajtot lereszeljük és a tejbe szórjuk és kevergetve kb 5 percig főzzük.Amikor a sajt majdnem teljesen elolvadt a tejben, a tejszínnel simára kevert liszttel besűrítjük.A mártást megborsozzuk és tálaláskor a tésztára öntjük.


Tipp: 2 dkg vajon megfuttatott 2 gerezd zúzott fokhagymát is keverhetünk a már kész mártásba.

Nincsenek megjegyzések: