Befőzés - Szilvakompót recept
Hozzávalók:
500 g szilva
125 ml víz
50 g cukor
1 rúd fahéj
3 szegfűszeg
kevés cukor, ha az ízlésed úgy kívánja
Szilvakompót elkészítése:
A szilvát megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk.A vizet a cukorral edényben felforraljuk., a felezett szilvát, fahéjat és szegfűszeget beletesszük, újra forrásba hozzuk és lefedve kb nyolc perc alatt puhára főzzük.A fahéjat és a szegfűszeget kivesszük és a kompótot hűlni hagyjuk.Cukorral még ízesíthetjük.
Tipp: Tejbegríz mellé kiválóan illik!
Üdvözöllek az oldalamon, örülök, hogy benéztél!Az oldal célja, hogy összegyűjtse Neked a hétköznapi, a különleges, az exkluzív az olcsó recepteket, a salátákat, a leveseket, a sütiket és a főételeket!Egyszóval legyen minden egy helyen, hogy ne kelljen órákig botorkálni az interneten, ha keresel egy receptet.Remélem Te is megtalálod a kedvedre való recepteket.Az oldalon természetesen minden recept ingyenes.De természetesen ha fizetni akarsz a receptekért, akkor nyugodtan zárd be ezt az oldalt és vegyél egy szakácskönyvet!
2008. december 16., kedd
Befozes - szilvakompot recept
Címkék:
befott,
befozes,
gyumolcs,
receptek,
szilva,
szilva befott,
szilvakompot
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése