Matróz kagyló recept hozzávalói :
2 kg fekete kagyló
2 hagyma
2 gerezd fokhagyma
fél liter fehérbor
4 evőkanál petrezselyem
2 ág kakukkfű
3 babérlevél
só
bors
mártáshoz:
1 hagyma
2 ek borecet
3 ek vagdalt kapribogyó
4 ek vagdalt petrezselyem
250 ml olívaolaj
Matróz kagyló recept elkészítése :
A hagymát és a fokhagymát vágjuk kockára.A hagymakockákat, fokhagymakockákat, petrezselymet, kakukkfüvet, sót, borsot tegyük serpenyőbe és ö9ntsük rá a fehérbort, majd főzzük fel őket.A kagylókat addig bőséges vízben tisztítsuk meg aszennyeződésektől kefével és szivaccsal.A kinyílt kagylókat dobjuk el!!!A tisztított kagylókat tegyük a boros szószba és rendszeresen forgassuk át.Addig főzzük míg a kagylók ki nem nyílnak.Azokat a kagylókat, melyek a főzés során nem nyílnak ki, szintén ki kell dobnunk!!!Az elkészült kagylókat szedjük ki aléből egy előmelegített tálra.A mártás készítéséhez a hagymát kockázzuk fel.Az ecetet, a hagymával, a petrezselyemmel és a kapribogyóval keverjük össze, majd egy kézi habverővel keverjük hozzá az olívaolajat.A kjés mártást öntsük a kagylókra és már fogyaszthatjuk is őket!
Tipp: Vajjal megkent és metélőhagymával megszórt teljes kiőrlésű kenyeret kínáljuk hozzá köretként!l
1 megjegyzés:
Még nem ettem ilyent, de ha kell bele bor, akkor már rossz nem lehet :) Ha te is bor rajongó vagy, Neked is ajánlom ezt az oldalt http://minu.me/-vinopedia
Megjegyzés küldése