Csirkemellfilé tárkonymártásban recept hozzávalói :
4 db csirkemellfilé
só
bors
étolaj a sütéshez
150 ml tyúkhúsleves (kockából is megfelel)
125 g tejszín
1 evőkanál friss tárkony (szárított is megfelel)
3 evőkanál fehérbor
1 teáskanál mustár
Csirkemellfilé tárkonymártásban recept elkészítése :
A csirkemelleket mosszk meg, fűszerezzük be sóval és borssal majd kevés étolajon süssük addig, amíg mindkét fele pirosas lesz.A levest ezután öntsük rá a húsra és 20 percig pároljuk benne.Ezt követően a hússzeleteket tegyük ki egy tálra és tartsuk melegen.A tejszínt adjuk a húsleveshez és főzzük fel a mártást.Fűszerezzük sóval, borssal és tárkonnyal.Néhány perc alatt sűrítsük be a mártást, majd keverjük bele a fehérbort és a mustárt.Fűszerezzük újra ha szükséges.Ezután tegyük tányérokra a hússzeleteket és a mártást külön tálkában szolgáljuk fel.
Tipp: Rizs vagy sós vízben főtt burgonya kiváló köret hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése