Krumplis pogácsa recept
A pogácsa egy kerek sós aprósütemény, melyenek számtalan változata ismert.Pl: túrós,satos, burgonyás, tepertős.
Hozzávalók:
25 dkg főtt krumpli
3 tojássárgája
1 Rama kocka
50 dkg liszt
2-3 dkg élesztő
cukor
só
tej
A pogácsa elkészítése:
A krumplit kockára vágjuk, majd sós vízben megfőzzük.Ha puhára főtt, akkor egy nagyobb tálban összetörjük. Az élesztőt kevés tejben, cukorral felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. A tésztát ezután kelesztem, majd kb. 2 ujjnyira nyújtom ki. A pogácsák tetejét a sütés előtt megkenem vmilyen zsiradékkal, majd megszórom sajttal.
Tipp: Sajt helyett szezámmagot is szórhatunk a pogik tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése