Üdvözöllek az oldalamon, örülök, hogy benéztél!Az oldal célja, hogy összegyűjtse Neked a hétköznapi, a különleges, az exkluzív az olcsó recepteket, a salátákat, a leveseket, a sütiket és a főételeket!Egyszóval legyen minden egy helyen, hogy ne kelljen órákig botorkálni az interneten, ha keresel egy receptet.Remélem Te is megtalálod a kedvedre való recepteket.Az oldalon természetesen minden recept ingyenes.De természetesen ha fizetni akarsz a receptekért, akkor nyugodtan zárd be ezt az oldalt és vegyél egy szakácskönyvet!

2008. november 26., szerda

Guacamole recept

Guacamole recept

A guacamole a mexikói konyha egyik leghíresebb étele. Továbbá nagyon egészséges, hiszen az avokádó tele van vitaminokkal és hasznos zsírral. Elkészítése gyors és egyszerű, de sajnos csakis frissen fogyasztható, mert bebarnul.


Hozzávalók:
2 puha avokádó (érett)
1 kis fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 chilipaprika
1 zöldcitrom (lime)
1 dl tejszín

frissen őrölt bors

Ha igazán ízletes nassolnivalót szeretnénk mártogassuk tortillachips-el és kortyolgassunk hozzá Coronita sört.

Elkészítés:

Az avokádót kettévágom, kiszedem a magját és egy kanállal kikanalazom a húsát. Beteszem egy tálba, villával kicsit összetöröm és meglocsolom a lime levével. A hagymát felaprítom, a fokhagymát pépesre reszelem, a kimagozott chilipaprikát pedig vékony forgácsokra aprítom és hozzáadom az avokádóhoz. Ráöntöm a tejszínt, és botmixerrel pépesre keverem a világoszöld színével ártatlannak tűnő, de a chilipaprika miatt izmos kencét. Amikor kész, megsózom, borsozom és tálkába kanalazom.

Tipp: Ha van otthon, jót tesz neki egy marék aprított petrezselyem zöldje.

Nincsenek megjegyzések: