Üdvözöllek az oldalamon, örülök, hogy benéztél!Az oldal célja, hogy összegyűjtse Neked a hétköznapi, a különleges, az exkluzív az olcsó recepteket, a salátákat, a leveseket, a sütiket és a főételeket!Egyszóval legyen minden egy helyen, hogy ne kelljen órákig botorkálni az interneten, ha keresel egy receptet.Remélem Te is megtalálod a kedvedre való recepteket.Az oldalon természetesen minden recept ingyenes.De természetesen ha fizetni akarsz a receptekért, akkor nyugodtan zárd be ezt az oldalt és vegyél egy szakácskönyvet!

2008. november 26., szerda

Fogyokuras toltott cukkini recept

Fogyókúrás töltött cukkini recept

Kalóriatartalma igen alacsony, mégis rendkívül sokoldalú hozzávaló. Levesek, saláták, köretek kiváló alapanyaga. Grillpartik közkedvelt résztveveője.





Hozzávalók:

4 cukkini

1 fej vöröshagyma

175 g zsemlemorzsa

1 tojás

2 vaj vagy margarin

2 ek reszelt sajt

zsiradék a tál kikenéséhez

fél csokor petrezselyem

1 tk olasz fűszerkeverék



bors



A töltött cukkini elkészítése:

A cukkinit megmossuk, majd hosszában kettévégjuk. Ezután kikaparjuk a belsejét, úgy, hogy mindössze 5 mm vastag héj maradjon. A kivájt cukkinibelsőt félretesszük. Kivajazott hőálló tálba helyezzük a cukkiniket, a kivájt felükkel lefelé fordítva, majd 10 percre a sütőbe helyezzük. A hagymát, a petrezselymet és a cukkinibelsőt felaprítjuk, majd serpenyőben vajon megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a fűszereket és levesszük a tűzről. A tojást elkeverjük és a serpenyőbe öntjük. Kivesszük a sütőből a cukkiniket és megsózzuk, megborsozzuk, majd megtöltjük őket a serpenyőben lévő masszával megszórjuk sajttal. Ezután 5 percre visszatesszük a sütőbe.



Tipp: A cukkini olcsó és kiváló vegetáriánus fogás.

Nincsenek megjegyzések: