Üdvözöllek az oldalamon, örülök, hogy benéztél!Az oldal célja, hogy összegyűjtse Neked a hétköznapi, a különleges, az exkluzív az olcsó recepteket, a salátákat, a leveseket, a sütiket és a főételeket!Egyszóval legyen minden egy helyen, hogy ne kelljen órákig botorkálni az interneten, ha keresel egy receptet.Remélem Te is megtalálod a kedvedre való recepteket.Az oldalon természetesen minden recept ingyenes.De természetesen ha fizetni akarsz a receptekért, akkor nyugodtan zárd be ezt az oldalt és vegyél egy szakácskönyvet!

2008. november 26., szerda

Spagetti carbonara recept

Spagetti carbonara recept

Az alla Carbonara jelentése "szénbányász módra" (vagy a szénbányász felesége). A monda szerint ez az étel azért volt népszerű a bányászok körében, mert a kevés hozzávaló egyszerűen szállítható, illetve a tojás munkába menet elcsenhető egy-egy tyúkólból. Amikor megjött az étvágyuk, a bányászok egy egyszerű erdei tábortűz segítségével laktató étket készíthettek. A bőséges borshasználat a bányászok ruhájáról elkerülhetetlenül lepotyogó szénpor modern kori hasonlata.



Hozzávalók:

0,5 kg spagettitészta

20 dkg bacon (cskokra vágva)

3 tojás

1 tojássárgája

főzőtejszín, annyi amennyi a tésztát ellepi

bors

bazsalikom

10 dkg reszelt sajt

étolaj

A spagetti carbonara elkészítése:

Forraljunk vizet a tészta lkifőzéséhez, amibe kevés sót és néhány csepp olajat teszünk. A tésztát főzzük roppanósra. Az étolajat serpenyőben forrósítsuk fel, majd dobjuk bele a szalonnacsíkokat és pirítsuk meg. Ha a bacon megpirult, öntsük hozzá a tejszínt, majd tegyük félre a serpenyőt. A tésztát szűrjük le, majd öntsük egy másik serpenyőbe egy kevés zsiradékkal. Ezután öntsük rá a tojásokat, a sajt felét és a szalonnát. Végül adjunk hozzá bazasalikomot és borsot. A maradék sajot egy külön tálban tegyük az asztalra.

Tipp: Szalonna helyett sonkát is használhatunk, de az már nem az eredeti sapgetti carbonara.

Nincsenek megjegyzések: