Üdvözöllek az oldalamon, örülök, hogy benéztél!Az oldal célja, hogy összegyűjtse Neked a hétköznapi, a különleges, az exkluzív az olcsó recepteket, a salátákat, a leveseket, a sütiket és a főételeket!Egyszóval legyen minden egy helyen, hogy ne kelljen órákig botorkálni az interneten, ha keresel egy receptet.Remélem Te is megtalálod a kedvedre való recepteket.Az oldalon természetesen minden recept ingyenes.De természetesen ha fizetni akarsz a receptekért, akkor nyugodtan zárd be ezt az oldalt és vegyél egy szakácskönyvet!

2008. november 26., szerda

Pizza alaprecept

Pizza alaprecept

A pizza egy olasz eredetű étel, mára már az egész világon elterjedt. Alapja egy lapos kenyérféle,ez a pizzatészta, melyet paradicsomszósszal borítanak. Az alapra különböző feltéteket tehetünk pl: gombát, sonkát, szalámit, kukoricát, kagylót, tonhalat stb.

Hozzávalók:


3 csésze (1 csésze 250 ml) sima liszt
1 csésze langyos víz
3 ek. olaj
1 tk. balzsamecet/ borecet, fűszeres ecet, vagy sima is jó:)
1,5 - 2 tk. só
1 tk. cukor
1 tk. porélesztő

Elkészítés:


A hozzávalókat alaposan kidolgozzuk, 1 órát kelesztjük, majd gáztepsi méretű korongra nyújtjuk/ kézzel kihúzzuk úgy, hogy középen vékonyabb, a szélén kicsit vastagabb legyen (egyrészt autentikusabb, másrészt jobban is sül így: a közepén sem marad nyers a tészta a nedves feltét alatt).
A feltéttel együtt tesszük forró sütőbe. Elég gyorsan sül, nem szabad kiszárítani!
Ez az adag négy személyre elegendő, de ketten is meg lehet enni:) Természetesen lehet adagonként is sütni.

Tipp: Ugyanebből a tésztából pizzakrémes csavart masnikat, csigát vagy baguette-et is lehet készíteni, a tésztát pedig ízlés szerint lehet fűszerekkel különlegesebbé tenni.
Ha van otthon sör vagy fehérbor, néhány evőkanálnyi (vagy akár 1 dl) vizet helyettesítsünk vele, még sokkal könnyebb és finomabb is lesz a tészta! Ilyenkor, ha száraz bort használunk, nem kell a tésztába ecet.

Nincsenek megjegyzések: