Üdvözöllek az oldalamon, örülök, hogy benéztél!Az oldal célja, hogy összegyűjtse Neked a hétköznapi, a különleges, az exkluzív az olcsó recepteket, a salátákat, a leveseket, a sütiket és a főételeket!Egyszóval legyen minden egy helyen, hogy ne kelljen órákig botorkálni az interneten, ha keresel egy receptet.Remélem Te is megtalálod a kedvedre való recepteket.Az oldalon természetesen minden recept ingyenes.De természetesen ha fizetni akarsz a receptekért, akkor nyugodtan zárd be ezt az oldalt és vegyél egy szakácskönyvet!

2008. november 26., szerda

Hortobagyi palacsinta

Hortobágyi húsos palacsinta recept

Előételként és főételként is fogyasztható.Igazi Hungaricum!!!


Hozzávalók:

Palacsintához:

20 dkg liszt
2 db tojás
5 dl tej (lehet felerészben szódavíz is)

palacsintasütő kikenéséhez kevés olaj

Töltelékhez:


40 dkg csirke-, vagy sertéspörkölt
3 dl tejföl
1 evőkanál liszt (étkezési keményítő is lehet)

A hortobágyi húsos palacsinta elkészítése:

A palacsintatésztát csomómentesre kikeverjük, majd állni haggyuk legalább fél órát. A pörköltet leszűrjük és a húst ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk, turmixoljuk. Ehhez kevés szaftot és tejfölt adunk, hogy krémes masszát kapjunk.A palacsintákat megtöltjük ezzel a masszával, majd feltekerjük őket.Hőálló tálba tesszük a palacsintákat szépen sorban.Ezután a szaftot a liszttel besűrítjük és a palacsintákra öntjük, majd a sütőben jól átmelegítjük az egészet.

Tipp: A palacsintákat ki is ránthatjuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) mielőtt a tepsibe helyezzük őket.

Nincsenek megjegyzések: